Krevní tlak

Dobrý den,mám vyšší krevní tlak. Proto mi lékařka byla nucena naordinovat Lomír,Lokren a Apoamilzid po 1tabletce denně.Pokud jsem v klidu,je vše v pořádku.Ale pokud se něčím trápím,bolí mě hlava ,do mírného kopečku nejsem schopná vyjít bez zadýchání a po změření KT zjistím tlak 195/105. Tento tlak padá s časem,kdy se uklidním. Třeba během dvou dnů.Je třeba informovat lékaře,nebo je to běžné pro lidi s vyšším tlakem.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Komínková! O této situaci lékaře informujte, tlak by Vám takhle vysoko stoupat neměl, i když záleží na četnosti těchto epizod a jiných okolnostech. Lékař to s Vámi může probrat podrobněji a v případě potřeby změnit druh a počet tabletek. Ačkoli neznám Vaši situaci blíže, troufám si tvrdit že léčbu vysokého tlaku můžete při svém mladém věku značně ovlivnit. Nemáte nadváhu? Solíte? Stresujete se hodně? Sportujete?

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: