Křivý zub

Dobrý den. Můj 12ti letý syn má jeden přední zub křivý a vychýleny dopředu.Prvně nám zubní lékařka tvrdila že se to srovná ale už tomu nevěřím. Je vetší a nemůže se tam vejít. Postupne se deformuje i dáseň. Vypadá to jako by měl dva zuby za sebou, ale to nemá. Dá se s tím prosím něco dělat, už mu to začíná vadit-děti se mu smějí. Operačnímu zákroku se nebráníme ale nevím, jestli je zrovna v takovém to věku zub vhodné vytrhnout a nahradit implantátem. Můžete mi prosím napsat jaké jsou možnosti, kam se obrátit, co to obnáší, zda je to hrazené pojištovnou ap.Mnohokrat Vám děkuji. Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neznám detailně situaci, ale zub rozhodně netrhat a nenahrazovat implantátem! Nehledě na to, že implantát je možno zavést až v 18-i letech. Nejlepším řešením jsou rovnátka. V Praze doporučuji následující zařízení: www.rovnatka-praha.cz nebo www.ortovize.cz. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: