Křížokyčelní kloub

Dobrý den, chci se zeptat jak mám pokračovat v léčbě zablokovaného kžížokyčelního kloubu.Již přes dva měsíce jsem v pracovní neschopnosti. Začalo to zánětem jmenovaného kloubu, který mi obvodní doktorka léčila višňákem. Později jsem šla na ortopedii, kde mi řekli diagnozu, dostala jsem neschopenku a docházela na opichy (depomedrol, mezokain) a rehabilitaci.Po dvou měsících léčby, kdy mě záda bolí jako na začátku mě doktorka poslala na rentgen a na jeho základě mi ukončila neschopenku, prý mám ploténky v pořádku a nic jiného se mnou dělat nemůže. Nesouhlasila jsem a argumentovala jsem tím, že záda mě pořád bolí, kloub má vystouplí a bolestiví i na dotek. Paní doktorka ale trvala na svém, že ošetřující lékař má hlavní slovo a podle ní jsem vyléčená. Paradoxně mi ale dala ještě jednu injekci, ať prý mě to o vánocích nebolí (podle toho si myslím že moc dobře ví že v pořádku nejsem). Zeptala jsem se jí co mám tedy dělat, protože nedojedu ani do práce, mi poradila ať změním zaměstnání a zhubnu (vážím 65kg). Přikládám lékařskou zprávu a popis rentgenu (myslím si že tam o křížokyčelním kloubu není vůbec zmínka). Moc vám děkuji za odpověď.POPIS RENTGENU: Výkony: 89119(M5456, požaduje 25284606, LS páteř) Mělká sinistroskolioza, napřímená bederní ladroza.Výška obratlových těl a meziobratlových prostorů je přiměřená. Drobné osterofyty jsou v průběhu L páteře. Závěr:Blokové postavení,spondyloza, mělká sinistroskolioza L páteře.

Odpověď odborníka:

Patrně se jedná o lumbalgii, která může mít různou příčinu od poruchy statiky pateře, bolesti vycházejících ze změn na meziobratlových ploténkách v oblasti bederní pateře. Měla byste být vyšetřena na ortopedii a rehabilitaci a pokud potíže trvají i provedení CT nebo magnetické resonance k ujasnění příčiny potíží. Rovněž by se mělo udělat podrobnější laboratorní vyšetření krve. Poraďte se se svým ortopedem a dotažte se ho na tyto možnosti došetření a doléčení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+14 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x