Krvácení při kontinuálním užívání ha

Dobrý den, prosím Vás o radu. Beru HA Diane a užívám vždy několik plátíček za sebou bez pauzy. Vše bylo vždy v pořádku, ale nyní už je těch plátíček bez pauzy na moje tělo asi moc a začala jsem mírně krvácet (na WC vyteče občas troška krve, ale intimka je čistá). Trvá to už týden. Můžu zkusit brát HA dál, že by třeba krvácení ustalo nebo musím udělat pauzu? Momentálně se mně totiž pořádné krvácení vůbec nehodí, radši bych ještě nějakou dobu jen takto trochu krvácela, což mně nijak neomezuje a pauzu udělala až tak za dva týdny, až to pro mně bude z "technických důvodů" přijatelnější, ale nevím, jestli si tím nemůžu nějak uškodit, že bych brala dál HA bez pauzy a dál takto mírně krvácela a pauzu udělala až za čas. Moc Vás prosím o radu, co mám udělat a jaké jsou rizika. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepci můžete nadále ještě užívat, je ale možné, že špinění ještě trošku zesílí. Jiná rizika tu nejsou. Po vysazení a odmenstruování můžete opět pokračovat užíváním antikoncepce bez pauzy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: