Krvácení v 1. trimestru

Dobrý den, jsem na začátku 8 tt a včera v noci jsem začala krvácet. Jeli jsme hned na pohotovost, kde mě lékař vyšetřil, ale našel pravděpodobný hematom 15x7 mm. Lékař mi řekl, že jsou tři možnosti, buď se za 1. může jednat o infekci (zejména i proto, že jsem mezi vánocemi a novým rokem onemocněla a stále nejsem moc vyléčená- kašel, dutiny a lehce i krk - 2x jsem použila do krku a nosu bioparox, který mi lékařka předepsala, používala jsem 4 dny stopkašel a teď už jen vincentku a pastilky od vincentky), za 2. se dle lékaře může se jednat o začátky nějaké genetické vady miminka anebo to mohl způsobit hematom. Měla bych být dnes 7+ 4, dle utz dnes 7+ 0. Vzhledem k mému strachu v noci jsem se zapomněla zeptat na některé věci. Nemohla jsem léky miminku ublížit? Je lepší brát léky a rychle problém přeléčit nebo raději ležet bez léků a vylezět problémy?Hematom je pod základem placenty směrem k vnitřní brance - je to standarní, že se hematom vyskytne a případně není ve špatném místě? Může ohrozit miminko? A co v případě, že by se nevstřebal nebo ještě hůře, že by se zvětšil? Je v tomto případě krvácení v pořádku? (Přestala jsem krvácet chvíli po příjezdu z pohotovosti). A pokud by se jednalo o genetickou vadu, dokáže to screening odhalit? Omlouvám se za tolik dotazů, ale po miminku dlouho toužíme a já mám teď hrozný strach, zda bude vše v pořádku. Děkuji moc za pomoc.

Odpověď odborníka:

dobrý den, otázek máte mnoho, je to pochopitelné. Léky,co jste užívala, plodu neublížíte. Na druhou stranu teplota nad 38st může plod poškodit, proto při teplotě paralen ihned, ten můžete zcela bezpečně. V současné době je vše na přírodě, zda těhotenství bude či nebude prosperovat, Vy ani nikdo jiný to moc neovlivníte. Hematom se může vstřebat nebo odkrvácet(tmavá až hnědá krev, nesmí být jasně červená-to je nové krvácení). variantou je i to, že při odlučování může strhnout plodové vejce a dojde k potratu. Toto jsou stručně řečeno možnosti. Jistě navštivte brzy svého gynekologa.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x