Kůže

Maminka objevila pred tremi tydny flek na zadech pod podprsenkou. Nevedela o nem, dokud ho nevidela v zrcadle a nejspis se ji objevil v tydnu, kdy travila hodne casu na zahrade, kde ji pry mohli neco kousnout, ale neni si toho vedoma. Fotka je pred antibiotiky, ktere dostala pred dvema tydny od obvodni doktorky a pry to temer neni lepsi, na kontrolu teprve pujde. Mohli by jit o neco jineho nez postipani hmyzem?

Odpověď odborníka:

Nepíšete nic o velikosti ložiska:přeléčení antibiotiky s velkou prvděpodobností dostala z důvodu podezření na Lymeskou nemoc,tedy 1.stadium boreliozy,kde by toto ložisko zarůžovění pokožky mělo být minimálně velikosti dospělé dlaně,tj,8-10cm a postupně z centra vybělávat,nesvědí ani nepálí.Dle foto se ložisko jeví nevelké,na povrchu s olupováním,spíše jako ekzematické,což by vyžadovalo jinou ,lokální léčbu.Problém není urgentní,maminka má plánováno kontrolní vyšetření,které jistě toto vyřeší.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nejčastěji nás zrazují srdce a cévy. Jaká prevence zabírá?
Články: Nejčastěji nás zrazují srdce a cévy. Jaká prevence zabírá?
Každý druhý Čech umírá na...
Alergický zánět spojivek
Články: Alergický zánět spojivek
Jedná se o relativně časté...
Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Články: Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Rádi byste přestali kouřit...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hematologické vyšetření
Články: Hematologické vyšetření
Hematologické vyšetření je...
Hormonální antikoncepce: vedlejší účinky, o kterých se nemluví…
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: