Kvasinková infekce?

Dobrý den, mám často se opakující infekci v pochvě (při prvních léčeních jsme s přítelem trošku porušili zákaz a měli jsme pohlavní styk). Příznaky jsou svědění, které je časté a je až nesnesitelné a výtok. Na nějakou dobu infekce zmizela, ovšem pak se vrátila a byly nalezeny kvasinky a bakterie z tlustého střeva. Roupy bych mít neměla, byla jsem s tím u prkatického lékaře. Nyní po léčení, které jsem dodržovala, jak jsem měla mne začíná pochva opět svědit. Co mám prosím dělat, aby se to již neopakovalo?? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Tyto infekce jsou velice běžné, často se opakují a přecházejí i do chronického stavu. Pokud nebudete striktně dodržovat určitá opatření, infekce se bude stále vracet. Bakterie i kvasinky se dostávají z tlustého střeva do oblasti genitálií jednak při nedostatečné hygieně ( hl. po stolici) a jednak při pohlavním styku. Je nutné, aby se oba partneři před stykem důkladně osprchovali v intimnich partiích , aby na kůži kolem konečníku nebyly tyto mikroorganismy. Při vlastním sexu je pak samozřejmě naprosto nevhodný anální styk a jakékoli manipulace v okolí konečníku. Po styku byste se měla znovu osprchovat. Aby v tlustém střevě nebylo příliš kvasinek, je vhodné pravidelné užívání probiotik. Stejně tak je vhodné doplňovat laktobacily do oblasti pochvy (Fermalac vaginální čípky, 1x měsíčně zavést). Pokud při prokázané infekci selže léčba místní - čípky, pak je nutno přeléčit celkově antibiotiky či antimykotiky.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
infekce stervniho stereva | Od: klara klatilova | 18.3.2011 16:56
dobrý den me driv svedela
zemne pochva doktori si
mysleli ze mam mykozu vzdy
se to po jejich lekách
torochu uklidnilo ale pak
meto zase zacalo svedet a
natykat ted mi az naký pan
doktor mi udelal vyteri z
pochvy a zjisty li mi infekci
tlusteho stereva a dali mi
antibiotika ale furt měto
svedí poradte co mám delat
dekuji
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: