Kvasinková infekce?

Dobrý den, před několika lety jsem měla velké problémy s kvasinkami. Myslím, že mě to částečně poznamenalo i psychicky. Výtok z pochvy mám běžný, podle příspěvků zde zdravý, ale trápí mne, že na rodidlech mám povlak, který nejde vidět, avšak setřu-li jej (rukou, ručníkem, ...), učiní se malé ruličky (jako když třete mokrý papírový kapesníček, utvoří se vám "žolky"). Je to možný projev kvasinkové infekce? Neměla jsem žádné problémy, svědění, atd, nic, ale jakmile jsem zpozorovala toto, když jsem nad tím přemýšlela, začaly mě jakoby svědit zevní rodidla, avšak nedá se to srovnat s tím "nutkáním", které jsem měla v mládí (cca před 3 lety). Byla se svěřit gynekologovi, jelikož jsem začala užívat antikoncepci, které mohla infekci způsobit, stěry však neukázaly žádnou abnormalitu, nicméně pořád mám strach. Chtěla jsem udělat kultivační test na kvasinky, nicméně můj gynekolog odmítl, místo toho mi rovnou napsat Jenamazol. Jde mi o to, že nechci užívat přípravek, když ho možná vůbec nepotřebuji. Též nechci děsit přítele. Mám slepě důvěřovat gynekologovi, který mně předepsal bezdůvodně lék? Je to možný příznak kvasinkové infekce? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, možný příznak to, může to být i zvýšené rohovění kůže.nevím,co užíváte za kosmetiku po sprchování.zkusila bych sedací koupele v řepíku cca 2-3x týden, trochu vysuší kůži a uvidíte,jestli to zabere.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: