Kvasinková infekce

Dobrý den, po léčbě ATB doxybene na 20 dní (skrz bakterie mykoplasma, a další dvě.) jsem zaznamenala výtok typu tvaroh nekdy hustého bílého (jiné potíže jsem nepociťovala). Paní doktorka pouze dle výtoku určila kvasinkovou infekci a předepsala mi na 10 dní čípky Klion D. Ihned po dobrání těchto čípků byla situace stejná a tak jsem opět navštívala doktorku, která mi opět pouze dle výtoku určila kvasinkovou infekci a předepsala globule macmiror complex 500 na 8 dní. Doplňuji, že po dobu léčby antibiotiky, čípky a globulemi jsem neměla pohlavní styk. První den po dobrání globulí jsem měla výtok, který se tedy drží jen v pochve (bílý, hustší a bez zápachu). Druhý den jsem měla výtok také a třetí den, což je dnes jsem dostala měsíčky. Nejsem si jistá zda jde o běžný stav nebo se obávat, že stále není něco v pořádku. Také mě pobolívá v pravo v podbříšku (někdy, jak kdyby to bolelo v třísle). Jde o lehkou bolest. Ráda bych k tomuto znala Váš názor. Poradit mi zda mám opět navštívit doktorku když výtok bude bílí, hustší i po menstruaci, ale bez zápachu a jiných potíží nebo raději doktora navštívit, jelikož by se mohlo jednat o jinou nemoc a jakou. Dále zda bolest v podbříšku v pravo může něco nasvědčovat. Bolest např. dnes necítím (dnes jsem dostala menstruaci). Je možné, že tato bolest je skryta skrz bolest menstruační. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lékaře navštivte, pokud se po menstruaci opět objeví výtok, který bude doprovázen např. svěděním, pálením, zápachem. Bolest, která ustala, Vás nemusí znepokojovat, neznačí problém. Pokud by se bolest navrátila nebo akutně zhoršila, je také namístě navštívit lékaře.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: