Kvasinkové infekce - 5 let non stop ...

Vážená paní doktorko, cca před 5 lety se mi vinou léčby neustále se opakujících angín, "rozjela" kvasinková infekce. Celý tento čas docházím k lékařce, které věřím, nicméně mě nyní již neléčí, s tím, že mi klasická medicína nepomůže a já jsem naprosto zoufalá (neoficiálně mi byly doporučeny alternativní metody MMS, vnitřní užívání Peroxidu vodíku). Každá léčba selhala a poskytla úlevu jen na dobu léčení, cca do 2 dnů po ukončení léčby jsem znovu ve stejné situaci, laboratorně potvrzen výskyt kvasinek. Mám i střevní potíže, které se snažím adresovat, jelikož vím, že to s tím velmi úzce souvisí - kromě užívání Lepicolu, výplachu střev, nejkvalitnějších probiotik na trhu jsem zkoušela vše možné i nemožné - Wobenzym, bylinné preparáty na detox, kol. stříbro, kokosový olej, oregánový olej, česnek, protikvasinkovou dietu (při pomalém najetí na běžné potraviny byl problém zpět), výplachy octem, Rosalingem, peroxidem vodíku, probiotika na zavádění - vše co je dostupné jsem zkusila, několikrát, v různých kombinacích (výše uvedený výčet není konečný, je to jen to, na co jsem si momentálně vzpomněla). Hygienu samozřejmě dodržuji, jak je doporučeno. Na Mycomax jsem nyní alergická, autovakcína nezabrala. Candivac dlouhodobě - nic. Sliznici mám ztenčenou, lesklou, která je dle mé lékařky jako u ženy v přechodu - po dobrání Gynofloru žádný efekt. Preparáty volně dostupné s kys. hyaluronovou, bez efektu. Dnes mám zase potvrzen v kontrolním stěru výskyt kvasinek, lékařka mi pouze řekla, že mi nemá co předepsat, mám si pro úlevu koupit něco v lékárně. Na imunologii nezjištěna porucha. Je mi 37 let, tímto samozřejmě trpí i můj osobní život - chtěla bych mít děti (kvůli těmto potížím je nemám) a to nezmiňuji ani kvalitu mého sex. života - (partner několikrát přeléčen, styk jen chráněný, spíše se tomu vyhýbám- partnerovi také dochází trpělivost, nedivím se). Vím, že stres toto ovlivňuje, snažím se držet, ale nyní jsem absolutně zoufalá -nemám v podstatě ani lékařku ... Co mohu dělat, co jsem ještě nezkusila? Opravdu mi není pomoci? Mám si hledat jinou lékařku?

Odpověď odborníka:

Lékařka Vás léčí velmi dobře, všechny možnosti, co jsem měla na mysli, jste vyjmenovala. Snad jen vagi C-globule do pochvy na 6 dní na úpravu poševního prostředí, lze opakovat. Co je ještě zarážející, je Vaše sliznice, která vypadá jako v přechodu. Snad udělat hormonální profil, zda je vše v pořádku a nechybí Vám hormony. Poševní sliznice se chová podobně jako děložní sliznice, má také svůj cyklus.... Kvasinky jsou v pochvě běžné, jen se nesmí přemnožit. Záleží také na mikrobiálním obrazu poševním, ne na kultivaci, ta toho moc neřekne... Bude to běh na dlouhou trať, ale vydržte Vy i Váš partner. Jeden z nejlepších na infekce je doc.Mašata z nemocnice Apolinář v Praze, VFN.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: