Kvasinkové infekce

Dobrý den, trápí mě kvasinkové výtoky, které se parkrát do roka vrátí. Vždy byly léčené. Pro jistotu byl naposled léčen i partner. Je mi 20 let, jsem studentka, mám stálého přítele a 2 roky užívám HA Regulon. Dočetla jsem se ve vaší poradně, že tato antikoncepce je hlavní příčinou kavasinkových výtoků, protože v ní obsažené hormony podporují růst kvasinek a různé záněty. Sladké se snažím omezovat, nosím pouze bavlněné spodní prádlo, i když nošení džín se bohužel nevyhnu. Co se týče higieny, tak intimní partie omývám pouze čistou vodou. S partnerem mám sice nechráněný pohlavní styk, ale bez výronu semene do pochvy, protože vím, že sperma narušuje přirozené prostředí pochvy. Vůbec mě ale nanapadlo, že kvasinkové výtoky by mohla způsobovat antikoncepce Regulon. Mam bohuzel gynekolozku, ktera je "se vsim rychle hotova", a obavam se, ze by mi tak dobre neporadila, jako Vy. Chtěla bych Vás poprosit o radu, jaka by pro mne byla vhodna antikoncepce? Nemám žadné zdravotní problémy a neberu žadné léky, cholesterol mám v normě, jsem nekuřák, trošku mě trápí akné. S cim bych se u antikoncepce nechtela setkat je hlavne pribrani na vaze, pokles libida a bolesti hlavy. Ale chapu, ze kazda antikoncepce ma urcite vedlejsi ucinky a na kazdou osobu pusobi jinak. Regulon mi doted ve vsem vyhovoval, nez jsme prisl na to, ze je to nejspis duvod mych vytoku. Budu opravdu moc rada za kazdou doporucenou antikoncepci a za Vasi radu. :) DEKUJI !!

Odpověď odborníka:

Dobrý den Aleno! Náchylnost ke kvasinkovým zánětům pochvy zvyšují bohužel všechny formy hormonální antikoncepce, záměna Regulonu za jiný druh tedy vaše problémy nevyřeší. Zkuste přece jen omezit nošení džín (dříve se kvasinkovým výtokům říkalo "džínová nemoc"), na intimní hygienu používejte přípravky s obsahem kyseliny mléčné, např. Lactacyd. Pro úpravu poševního prostředí si také můžete v lékárně koupit vaginální tablety Fermalac, které obsahují Laktobacilus, jenž je přirozenou součástí zdravé poševní mikroflóry. Pokud vám ani tato opatření nepomohou snížit frekvenci opakujících se kvasinkových infekcí, bude třeba zvážit vysazení hormonální antikoncepce. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x