Laboratorní rozbor

HbsAg - reaktivní HBV:Anti-HBc IgM - negativní HBV: Anti-Hbc total - reaktivní Pravděpodnobně jsem prodělala žloutenku typu B, chci vědět, jestli můžu někoho nakazit a zdali mě to nějak poškozuje. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pacient s pozitivitou HBsAg /žloutenka typu B/ by měl být dlouhodobě sledován, většinou infekcionistou nebo internistou (proto se k někomu z nich přihlaste do sledování, říká se tomu odborně dispenzarizace). Onemocnění hepatitidou B může být méně či více aktivní, zjistí se to jen laboratorními testy právě na pravidelných kontrolách, toto sledování postupně zjistí, zda výhledově nebudete potřebovat některou protivirovou léčbu (aby se onemocnění včas zaléčilo a nerozvíjelo). Pacienti s prodělanými a nesledovanými záněty jater mají totiž větší výskyt rakovinných změn v játrech. Proto sledování u lékaře ve vlastním zájmu nepodcenujte. Infekční může být vaše krev a rizikový sexuální styk - proto partnera je třeba chránit vždy raději kondomem. Hezký den. (omluva za pozdnější odpověd, prázdninový čas...) Ještě více info na : http://www.virova-hepatitida.cz/home

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: