Laparoskopie žlučníku

dobrý den, již od vánoc 2014 trpím příznaky zánětu žlučníku tzn... světlá, mastná stolice, bolest pravé lopatky až někdy pravého ramene bolest nebo diskomfort v pravém podžebří s bolestí pravého podžebří na dotek, při otřesech a námaze bolest a tlak žlučníku průjem mám každodenní..... nyní dotaz ani na CT a ani z krve ani z ultrazvuku nezjistily žádné změny na žlučníku, ale s panem doktorem jsme se domluvily na odstranění žlučníku laparoskopickým způsobem, na který jdu v červnu... prý na 99 procent je to nefunkční žlučník, funkčnost na CT není vidět....a doktor doufá, že má pravdu že žlučník je ten co mi to způsobuje.... mám tento zákrok podstoupit i když je to zákrok bez diagnozy? jaké jsou následky? rád bych už chtěl mít klid od potíží na který ani žlučníková dieta nezabírá děkuji za dotaz

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejsem si zcela jistá, zdá cholecystektomie bez jasné indikace je správná. Samozřejmě v tom případě, pokud byly ostatní příčiny vyloučeny. Doporučila bych zkusit užívat předepisované enzymy slin. břišní, jejich pomalá sekrece Vám rovněž může způsobit mastnou stolici. Vyloučila bych nemoce žaludku a střeva. Pokud vše bude negativní, pak volbou je uvedená operace.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: