Léčba s vrabu - nežádoucí účinky

Dobrý den, již 5. den léčíme svrab a dnes se mi můj 10měs.syn osypal na tvářičkách...nevím zda jsem něco neudělala špatně...3 dny po sobě jsme mazali sirnou mst, a pak mi na syna dali mast, kt. má tišit svědění, tak mám strach zda mu jedna či druhá něčím nevadá...nebo jen má reakci alergickou na něco z toho co snědl?...začala jsem mu dávat okrájená jablka, a měl marměládu 2x. Na těch tvářích má jeden pupínek vedle druhého, maličkaté puchýřky na zarudlé kůži. Jinak při léčbě na nozičkách mezi prsty, na zádech, v zápěstí to probíhá tak, že se odlupuje jakoby vysušená kůže, tedy boláčky zmizeli jen jeden na zátylku zustál a udělali se na něm 3 bílé ťupliky-jakoby v nich měl hnis...poraďte mi...zda se léčí nebo je něco špatně...zda může souviset s nemocí ta osypanost...prádlo přepírím a žehlím jak mám.

Odpověď odborníka:

Ty projevy na tvářích nemusí souviset s dosavadní terapií, podobné vyrážky na tvářích bývají např. u atopického ekzému, takže by to skutečně mohla být reakce na potraviny. Možná by se mohla použít ta zklidňující mast i na tváře, ale neznám složení, takže by bylo lepší konzultovat to s ošetřujícím dermatologem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: