Leceni clotrimazolem a nasledne vytoky

Dobry den, cca pred dvema mesici jsem mela nechraneny styk, po kterem me druhy den rano zacalo palit pri moceni. Po nejake dobe i behem dne, lecila jsem se 14 svepomoci urologickymi caji a Urinalem Akut v domneni, ze je to zanet moc. cest. Po techto 14 dnech jsem zasla k obvodni doktorce, po dalsim tydnu nalez kultivace negativni, obtize pretrvavaly. Sla jsem tedy ke gynekologovi, predepsal mi Clotrimazol 6 tablet a mast a provedl ster pro mikrobiologicke vysetreni. Po Clotrimazolu okamzita uleva, 3 dny po dobrani jsem mela styk s kondomem, rano opet silne paleni a svedeni, tentokrat uz behem celeho dne. Gynekolog mel dovolenou, vysledky vysetreni jsem nemela, tudoz jsem si znovu sla do lekarny pro Clotrimazol, opet 6 tablet, opet okamzite zlepseni. Po dalsim tydnu vysledky z mikrobiologickeho vysetreni, negativni nalez. Od te doby jsem styk nemela a nic me nepali, probehla jedna menstruace a cca po tydnu jsem mela lehce hnedy vytok. Protoze se to uz neopakovalo, nevenovala jsem tomu pozornost. Ale jsem ve treti fazi HA Triquilar a stale casteji mam ruzovy vytok a sem tam jakoby krvavou smouhu na slipove vlozce (asi obden). Mam radeji zajit ke gynekologovi, nebo to muze byt po te dvojite davce Clotrimazolu behem par dni? Posledni dobou jsem take hodne ve stresu a zhubla jsem asi 3 kila. Predem dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Po Clotrimazolu to pravděpodobně nebude,spíše se na tom může podílet stres případně špinění při antikoncepci které kdyby pokračovalo i v dalších cyklech tak by byla na místě úvaha o změně preparátu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Na snowboardu pozor na ruce!
Články: Na snowboardu pozor na ruce!
Opět se blíží období výletů...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Holčička, nebo chlapeček? Opravdu (ne)lze pohlaví ovlivnit?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Melatonin je
Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Články: Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Když člověka začne bolet...
Při lupénce může pomoci i propolis
Články: Při lupénce může pomoci i propolis
Ač to zatím nebylo vědecky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: