Lehká mentální retardace, adhd

Dobrý den ráda bych se zeptala mám 7 letého chlapce s lehkou mentální retardací a ADHD. Chodím s ním k dětskému psychiatrovi. Bere léky na neklid a úzkostlivé stavy MEDORISPER A ZOLOFT. Jeho potíže s chováním se daly zvládat, ale nyní se to hodně zhoršilo. Nemůžeme s ním chodit někam, kde je větší počet dětí, lidí je zlobivý, vzteká se a všechno si vynucuje a když není po jeho tak je velký problém. Všichni se pak koukají co se děje. Už si s ním nevím rady, co mám tedy dělat co by jste mi poradila. Chodí do speciální školky a od září bude navštěvovat speciální školu a bojím se jak to bude zvládat. Můžete mi prosím poradit zda-li bychom neměly změnit medikaci. Předem Vám děkuji.

Odpověď odborníka:

Moniko, medikace Vašeho syna by měla být v pořádku. Je to standardní léčba.Pokud se Vám nedaří zvládat jeho chování ve společnosti ostatních dětí a dospělých, je potřeba konzultovat vašeho dětského psychiatra. Požádat o pomoc dětského psychologa, který by Vám poradil, jak syna zklidňovat, jaké hry a odměny zvolit pro jeho motivaci a odvádění pozornosti.Doporučila bych Vám metodu eeg-biofeedback - která velmi účinně snižuje napětí u dětí s ADHD. Omega 3 nenasyc.mastné kyseliny každý den.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x