Léky na astma

Dobrý den,už jsem se tu jednou na jednu otázku ptala,doktor mi diagnostikoval astma,tím se potvrdilo Vaše podezření na astma. Chtěla bych se zeptat: Když mi doktor dal kortikoidy které beru 3x denně už 3 měsíce a něco,ale i přesto mám v noci dušnost,kašel a pískání na hrudi, dá mi doktor jiné kortkikoidy? Pokud ano,musí mi předepsat silnější kortikoidy? Předem děkuji za odpověď S pozdravem Karla

Odpověď odborníka:

dobrý den dekuji za Vaši otázku, ráda bych se ale zeptala jake berete kortikoidy? Inhalační? Pakliže ano, můžete mi napsat nazev přípravku? Ono ani neexistuje "silnější" nebo "slabší" kortikoid" na trhu je několik molekul ale záleží také na cestě jak je lek "dopraven" lék do průdušek - tzn. inhalační systém. K inhalačním kortikoidum by jste určitě měla mít v "záloze" tzv. ulevový lek, který pomáha "roztáhnout" průdušky, tzv. bronchodilatancia. Jestli mate uvedene leky tzn inhalační kortikosteroidy a nedochází k úlevě, je nutno zvážit, jestli je dávka dostatečná, nebo jestli se na potížích nepodílí i něco jiného, např. mate doma zvířata - kočky, psa, ptaky, rybicky.... nemáte chronicky zánět dutin?? chronickou infekci - atypickou bakterii chlamydie nebo mykoplazma? Určitě by bylo dobré to prkunzoltovat s Vaším pneumologem nebo alergologem specialistou, aby Vám "ušil" léčbu na miru. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: