Levocetrizin v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda v těhotenství smím užívat Levocetrizin 5mg (na alergii). Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud v graviditě přetrvávají alergické proejvy, tak léky typu např. Zyrtec , které obsahují levocetirizin se užívat mohou. Můžete zkusit snížit dávkování např. na polovinu tablety denně hlavně v prvním trimestru těhotenství. Vždy platí pravidlo, že i v těhotenství by se alergie měla léčet a léky bez konzultace s Vaším alerglgogem nevysazovat.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: