Lichen sclerosus et atrophicus

Dobrý den, je mi 21 let a již 3 roky trpím pohlavně/kožní nemocí. Začalo to v mých 18 letech při nechráněném pohl. styku jsem byl infikován kvasinkovou infekcí která po nasazení masti zmizela do týdne. Příznaky infekce se mi vrátily před rokem tedy v mých 20. Začalo to zrohovatěním kůže na předkožce a na žaludu kde se mi potom začaly objevovat vřídky. Místní urolog mne poslal na vyšetření do Olomouce kde mi provedli excizi kůže z žaludu a diagnostikovali "lichen sclerosus et atrophicus". Byla mi předpsána mast Locoid 0,1% (při psaní tohoto textu je to již 4 den užívání masti) a bohužel se nic nezlepšilo ba možná i zhoršilo. Objevily se mi na předkožce bílé puchýřky a kůži mám znecitlivělou. Bojím se, že na tuto nemoc neexistuje lék. Nevím jak dál postupovat. Mohlo by to souviset s hormonálními změnami v mém těle? Ještě dodám že v mládí mi byla diagnostikována fimóza a udělali mi obřízku. (Četl jsem že se nemoc častěji vyskytuje u mužů kteří trpí fimózou). Pomohlo by, kdybych začal brát (kortiko)steroidy?

Odpověď odborníka:

Lichen sclerosus et atrophicus je vzácná chronická dermatóza nejasné etiologie. Postihuje zejména anogenitální oblasti u mužů i žen a léčba bývá dlouhodobá s obřízkou ani fimózou souvislost nebude, léčbu by měl v každém případě řídit dermatolog, kortikosteroidy jsou jedna z možností. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x