Listerioza

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.v říjnu jsem přišla o dítě díky listerioze.Prozatím mi to nijak neléčí,ale chtěla jsem se zeptat zdali mohu listeriozou nakazit manžela a svoji 3letou dcerku.A ještě v noci mě budí bolesti rukou a kyčelních kloubů,tak jestli to může způsobovat listerioza a zdali je nějak nebezpečná.Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste infekci listeriosou prodělal v říjnu, inkubační doba u tohtoto onemocnění je nejčastěji 3-4 týdny, pokud se v tomto období projevy onemocnění neprojevily, tak je vzplanutí infekce velmi málo pravděpodobné. Onemocnění člověka začíná požitím infikovaných potravin. Postihuje oslabené jedince - gravidní ženy, staré lidi, imunodeficietní pacienty, Kloubní projevy nepatří mezi typické příznaky lestriové infekce.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Priznaky | Od: Hana | 19.10.2014 15:39
Zdravim. Muzu se zeptat pani Ruzeno na priznaky a zda
Vam ditko zemrelo v deloze nebo po porodu? Predem dekuji
za odpoved.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x