Lupénka a očkování proti planným neštovicím

Dobrý den, mám 4 letého syna u kterého řádí ve školce neštovice, já jsem je v dětství neprodělala a mám i zjištěno z protilátek.Zároveň mám lupenku, proto bych se chtěla informovat, zda případná vakcína může nabořit mojí imunitu tak, že by se lupénka značně zhoršila nebo je lepší toto riziko podstoupit a nechat se naočkovat?

Odpověď odborníka:

Jak očkování, tak neštovice mohou v případě lupénky vést ke zhoršení kožních projevů. Ale pokud plánujete ještě těhotenství, bylo by lepší se nechat naočkovat.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: