Lupkání v prstu

Dobrý den již delší dobu (pár let) mě trápí bolestivé ,,lupkání\'\' na levé noze na prostředníčku. U doktora jsem byla už několikrát, jenže řekli, že zlomený to nemám, že nemám nosit podpatky a nashle. I přes nošení pohodlných bot to nepřestalo. Vždy při chůzi to jakoby stuhne a začne to přelupkávat s doprovodnou bolestí. Myslela jsem, že tam mám nějak skříplnutý kloub, jenže co s tím? Děkuji předem za odpověď. S pozdravem, J.M

Odpověď odborníka:

Pokud je vyloučena chorobná změna vyšetřením včetně rtg, posouzením stavu nohy a její hybnosti je třeba přesně zjistit o který kloub se jedná, což asi bylo provedeno. Je třeba říci , že u mladých lidí se v kloubech objevuje zvukový fenomen, který je reakci na zvýšenou hybnost kloubu, kdy z krajního natažení, extenze, do ohnutí, flexe dojde k podtlaku a tím ke vzniku tohoto zvuku. Stav je bezvýznamný, většinou růstem a jistou změnou kloubu a tlakových poměrů odezní.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Jak se žije bez štítné žlázy
Články: Jak se žije bez štítné žlázy
Chodí mezi námi mnoho lidí...
Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Články: Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Pokud patříte mezi pylové...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?
Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Články: Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Nežádoucí reakce po...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: