Luxace ramenniho kloubu

Dobrý den, před týdnem jsem při sportu prodělal podruhé luxaci ramenniho kloubu. (První před cca 2 lety při lyžování, reponovano okamžitě na místě členem HS bez dalšího vyšetření) Tentokrat poctivě proveden rentgen před i po repozici v sumperske nemocnici. Bolest rychle ustupovala a hybnost ramene se částečně vrací, nicméně jsem asi podcenil klid v orteze, a brzy začal kloub používat. Bolest přestala ustupovat (hlavně v noci) a -hlavně, proto píšu- povrch kůže ramene ze strany (deltoid) je v určitě oblasti zcela necitlivý (axiliarni nerv??). Jedná se o přirozený průběh a citlivost se vrátí, nebo je ji třeba řešit s odborníkem? Děkuji za případnou reakci. S pozdravem Roman

Odpověď odborníka:

Dobrý den. K poranění axilárního nervu může při luxaci ramene dojít, vyhledejte lékaře - neurolog by měl určit rozsah změn a další léčbu většinou spočívá v podávání vitaminů . Snížené kožní čití by takovýproblém nebyl ale důležitáje motorická část nervu a její případný výpadek s poruchou hybnosti , proto je třeba vyšetření provést již nyní.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: