Lze se zcela zbavit hemeroidů, neoperativně?

Dobrý den. Začínají mě trápit hemeroidy. Nejsou velké, nekrvácí, nezaznamenávám zatím žádné problémy s defekací, nebo krvácením, a svědění pociťuji pouze ojediněle. Lékař mi doporučil factu čípky, nebo Dobexil H. chci se zeptat, je možné hemeroidy vylečit pouze touhle léčbou? (úprava životosprávy, čípky, masti, hygiena) Mohou zcela vymizet touhle léčbou, nebo jediný možný způsob jak se jich zbavit je operace? Nutno ještě podotknout, že mám vrozenou vadu a to oslabení cévních stěn. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Obávám se, že není možné se bez operace zcela zbavit hemoroidů. Zvláště máte-li slabší cévní stěny. Snad je možné je udržet v klidu a zabránit zvětšování a komplikacím. Především určitým režimem. Udržovat bezproblémové vyprazdňování složením stravy (ani zácpa ani průjem). Hygiena řitní oblasti (umývat po každé stolici). Lokální prostředky (dost se osvědčují staré receptury na čípky, například s Ichtyolem a Belladonou - ne každá lékárna to ale umí udělat). Celkově dlouhodobě užívat Detralex. Přesto bych vám doporučoval se obrátit na specializované proctologické pracoviště a konzultovat další postup.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x