Mam rs?

Dobrý den, prosím Vás byla jsem hospitalizovana ve FN kvuli tomu ze jsem stratila motoriku v prave ruce, pred 2 mesici jsem mela kliste tak jsem si myslela,ze to je borelioza. Lekari maji podezreni na RS. Podstoupila jsem vysetreni MR vysledek : Vicecetna demyelinizacni loziska v bile hmote bilat. periventrikularne a subkortikálně, v krční míše v urovni C1/2 na FLAIR zobrazeni hypersignální okrsek v.s. RS plaka - MR nalez odpovidajici postizeni pri RS. EMG - negativni Borelie- negativni Materiál: sérum Protilatky proti Mycoplasma pneumoniae (CLIA) Komentar metody: Suspektivni akutni faze infekce. Opakujte vysetreni za 2 tydny! Materiál: sérum Protilatky proti chlamydia sp. (EIA) Komentar metody: Suspektivni aktivni infekce dále mi zatim naslyHypochromnní anemii Jsem 3 mesice po porodu, vubec nic me netrapi, zadny jiny priznaky RS nemam na vysledky LP zatim cekam. Je moznost ze se bude jednat o neco jineho nez RS? Bylo mi receno ze to je na 90% RS a nechci se s tim smirit sla jsem jen se spatnou motorikou v ruce. Nic jineho me netrapilo Moc dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, pravděpodobnost dg. RS je poměrně vysoká, i přesto, že tělesné projevy mohly být minimální. Moc vám rozumím a chápu vaše pocity, ale fáze popírání nemoci je sice přirozená, ale není pro vásí pozitivní. Zkuste si vyhledat pomoc psychologa pro překonání této fáze a léčbu určitě absolvujte, je možné, že se již nikdy po přeléčení žádné projevy nemoci neobjeví, ale pokud vám lékaři nabídnou léčení, je nutné je absolvovat, aby se nemoc zastavila. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: