Mde quervain a krční páteř

Dobrý den prosila bych o radu,mám po operaci M deQuervain,palec se celkem zlepšil jen jizva se přichytla k šlachovému pouzdru takže vázne a šponuje pohyb palce,zůstala mi ale bolest bříška palce a zápěstí,někdy tuhne celá ruka.EMG ukázalo těžký blok vedení v N.Medianus jinak nic,rentgen:napřímení krční lordozy v celém úseku,kalcifikace při ventr.okraji C3/4,dorsalní spondylofyty C6/7 dále Raynaudův syndrom a lupavý prostředník též na levé ruce,MRI páteře ukázala protruzy C5/6 a 6/7. Je endoproteza plotýnek opravdu nutná?po Novém roce si musím žádat o prodloužení podpůrčí doby nebo důchod,chtěla bych si zažádat jen o prodloužení,pořád věřím tomu že zase budu normálně fungovat.Moc děkuji za odpověd'.

Odpověď odborníka:

Není mi zřejmé, jakou otázku pokládáte. Změn jwe několik. Co se týče operace na prstu měla by pomoci rehabilitace, kterou je nutno vykonávat pravidelně a dlouihodobě. Změny se mohou upravit. Co se týše změn na krční pateři njsou tak výrazné, aby vyžadovaly vámi popisovaný operační postup. Je ale vždy nutná konsultace neurologa s neurochirugem se zhodnocením potíží pacienta. I zde má významné slovo rehabilitace

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: