Meniskus-podélně prasklý

Dobrý den, rád bych se zeptal jak moc je bežné procentuální odejmutí podélně prasklého vnitřního menisku (ucho do košíku) nerad bych při odejmutí větší části měl brzké problémy s artrozou nebo jiné degenerativní změny. Je tento typ poškození nějak vyjímečný nebo jde také o běžnější typ, moc jsem o tom nikde nenašel, ptámse zejména z pohledu budoucích následků nebo omezení sportu a podobně.Zároveň, jak moc je přesná diagnozá tohoto typu poškození při kontorla na Mc.Muray. K bolesti a přeskočení kloubu u mě dochází jen při maximálním ohnutí a zátěži nebo vtočení nohy směrem dovnitř. při běžném pohybu necítím omezení ani bolest. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nejdříve je třeba potvrdit dg ruptury menisku,"ucho od koše" je častým poraněním, dg pouze ASK vyšetřením, ASK operace této léze je velmi šetrná pokud souběžně je poraněna chrupavky, pak je zaděláno na včesnou artrozu, kterou lze mírnit aplikací chondroprotektiv a elastoviskozních preparátů(Sinovial a pod.)

MUDr. Josef Mráček
MUDr. Josef Mráček

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: Orthopedia s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: