Meniskus nebo vazy

Již 3 týdny mám problem s kolenem.Kdyz jsem byla na praxi v kuchyni tak mi tam strasne kruplo malo to zabolelo jinak nic. A den po te mi oteklo koleno toto jiz mam uz 3 tydny kdyz sem byla na urazovce tam mi rekli ze mam byt 3 tydny v klidu malo chozeni a kdyby se to nezlepsilo tak na ortopedii. Jenze me porad koleno boli mam ho natekle a nekdy mam problem ho narovnat,ale nekdy to je zase takove ze si prijdu jako bych s tim kolenem nic nemela neboli me ale je porad takove natekle tak se vas chci zeptat jestli to nemuze byt neco maleho jestli ma cenu chodit na ortopedii Dekuji

Odpověď odborníka:

Vyšetření na ortopedii je nezbytné. Může se jednat o poranění menisku a to bude třeba vyšetřením upřesnit.
Vhodné je kromě znehybnění, chladných obkladů vyšetření disgnostickým ultrazvukem nebo dokonce magnetickou rezonancí na zjištění poranění měkkých tkání, vazů v koleně.
Podle výsledku potom další léčba. Při poranění menisku i artroskopické ošetření s následnou rehabilitací.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kardiostimulátor oslaví půl století existence
Články: Kardiostimulátor oslaví půl století existence
První kardiostimulátor byl...
Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Články: Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Většina žen se někdy během...
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: