Menzes, tehotenstvo

Dobrý den chcela by som Vas poprosit o radu. Uz rok a pol nemam menzes. Prednedavnom som bola uz aj na magnetickej rezonancii, aby zistili ci problem neprameni v mozgu. Vysledok bol nasledovy - 6 mm tumor v neurohypofyze. Lezia sa manifestuje ako ovalny okrajovo sa sytiaci kruzok s priemerom 6 mm, centrum ktoreho je hypointenzne, bez enhacementu. V T2 je spominane centrum hyperintenzne ako pri mikroadenomoch. V neskorsych fazach skenovania po k 1. sa enahement loziska vyrovanava s enhacementom okolitej neurohypofyzy. Moze to mat nejaky vplyv na to ze nemam menzes a co moze byt dovodom ze menzes nemam. V buducnosti by som velmi chcela mat deti a takto stracam nadej. DAKUJEM a pekny den prajem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bylo by vhodné vyšetřit hladinu prolaktinu a dalších hypofyzárních hormonů. Předpokládám ale, pokud se s tím trápíte již rok, že to již jistě někdo udělal. Pokud je hormonální profil v pořádku, pak je těžké říct, zda s tím ložisko souvisí či ne. Musela bych toho o vás vědět více. Příjemný den.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: