Mercilon

Dobrý den. Dnes mi byl nasazen mercilon ke kterému beru i lék na epilepsii Sabril. Je možnost otěhotnění? a kolika %? díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Katko, v příbalovém letáku k Mercilonu se uvádí, že některá antiepileptika můžou snižovat účinnost antikoncepce (ale účinná látka léku, co užíváte tam uvedená není) a v příbalovém letáku pro lék Sabril je uvedeno, že je interakce s jiným lékem nepravděpodobná. Z uvedeného usuzuji, že by oba léky neměli spolu reagovat a účinnost antikoncepce by snížena být neměla. Mercilon je účinný hned po prvním dni použití a začíná se užívat první den menstruace. Pokud jste svého gynekologa o užívání léku na epilepsii neinformovala, tak by to bylo vhodné. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: