Metoda mojžíšové

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Už zhruba 4 roky mě trápí silné bolesti hlavy, skoro každodenního rázu.Nejvíce nad očima, či mezi očima. Po různých vyšetření CT mozku,MR, EEG, vyšetření krve..jsem v pořádku. Zkusila jsem chodit i na rehabilitace s krční páteří a ramenem (kde byl úraz a stále dochází při určitém pohybu k subluxacím), ale ani po měsíci rehabilitace se bolesti hlavy moc nezmírnily. Ještě jsem vysadila HA (už je to 3 měsíce od vysazení). A tak bych se Vás ráda zeptala zdali si myslíte, že by bolesti mohly být způsobené špatnou hladinou hormonů a je šance,že i po 3 měsících se to může zlepšit,že nenastal správný čas a není vše vyrovnané ještě. na rehabilitaci mi p.doktorka předepsala ještě další rehabilitace a to ,že zkusíme metodu podle Mojžíšové ,jelikož jsem kdysi spadla na kostrč a občas mi jakoby "sjede" dolů a nemohu moc sedět,protože to dost bolí.Myslíte si,že by tento problém mohl také způsobovat bolesti hlavy? děkuji moc za odpověd.

Odpověď odborníka:

Hormony by měly být jistě vyšetřeny, rychlejší cesta k zjištění, co vlastně je příčinou b y bylo nyvštívit opravdu odborníky. Ne vždy je rehabilitace správně prováděna. není li zajištěno zlepšení ve smyslu obnovení statiky pánve, odstraněny funkční poruchy nejen v oblasti krční páteře, tak běžná rehab. léčba, ani metoda p-Mojžíšové nemohou přinést plný efekt. Cvičební je nezbytný doplněk aktivní fyzioterapie. V prvé řadě Vám někdo musí pomoci aktivně, poté Vy cvičit po vysvětlení, zácviku( klidně i onu metodu p.M.) Hormony lze vyšetřit, je li ale jednoznačný úspěch výše uvedeného, pak je otázka, zda by pak nebylo zbytečné. vše je ale v této chvíli hypotetické, je třeba jednat.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: