Mírná fimóza / kratší uzdička

Dobrý den, dnes jsem byl u urologa a diagnostikoval mi mírnou fimózu a krátkou uzdičku. Přetáhnout předkožka přes žalud jde, ale pak se sekne za žaludem a škrtí - jen při erekci, bez erekce lze pozorovat jen kratší uzdičku. Byla mi předepsána mast Triamcinolon E, za 2 měsíce kontrola a když se to nezlepší, tak prý operace. Nechci obřízku... Je nějaké mírnější řešení než hned odstranění celé předkožky? Může ta mast pomoct, s tím, že se to urovná a nebudou už problémy? Má se prý nanášet v tenké vrstvě 2x denně, ale nesmí se mast používat dlouhodobě. Když se nesmí dlouhodobě používat, proč mi ji pan doktor napsal? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

U vhodných případů je mast indikována. Měla by se používat v jednom cyklu max. 6t. Pokud léčba selhává, je vhodná operace.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: