Modřiny po plastice vazu

Dobrý den, prosím o váš názor - jsem týden po plastice předního křížového vazu. Koleno je přiměřeně mírně oteklé, bolesti nejsou nijak velké, ale rozlila se mi podlitina od kolena až ke kotníku a také na zadní straně stehna. Píchám si 2x denně Clexane 4000 a nohu bandážuji (měla jsem poúrazovou trombózu před rokem a půl) a užívám wobenzym. Jinak jsem zdravá 40-ti letá žena v dobré kondici. Nejsem si jistá, zda je tento jev normální, či zda mám vyhledat lékaře a nějak to řešit. Děkuji vám za váš čas a ochotu! Alice Zemanová

Odpověď odborníka:

Pokud se objeví větší modřina, tedy výron krve do podkoží případně dalších struktur a aplikujeme látky pdobné Clexanu je nutná kontrola u lékaře, kontrola koagulačních, tedy srážlivých krevních faktorů a , a podle stavu i vasazení této léčby. To ale musí provést váš lékař na ortopedii ev. v konsultaci s hematologem při kontrole. Na kontrolu si zajděte bez otálení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: