Modřiny po warfarinu

Vážený pane Kaláb, děkuji za odpověď, ale ty hematomy se mi tvoří i po perorální medikaci Warfarinem již při malých dávkách.Proto jsem se chtěla zeptat,zda jsou i jiné přípravky na ředění krve, jelikož bych měla být warfarizována vzhledem k častým trombózám doživotně.Hematomy mám opravdu takového vzhledu, že se dokonce uvažuje zrušit antikoagulační léčbu, z čehož mám pochopitelně nemilý pocit.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, do praxe se zavádí dabigatran (Pradaxa), zatím je určena pouze pro pacienty po náhradě kyčelního nebo kolenního kloubu (těm také hrozí hluboká žilní trombóza). Zeptejte se svého lékaře, zda nebude indikace rozšířena na další nemoci, třeba bude mít aktuálnější informace. Jinak pokud nelze warfarinizovat (a někdy to opravdu nelze), podávají se většinou antiagregancia (léky, které oslabují shlukován krevních destiček, což je další v řadě mechanismu srážení krve).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: