Mohlo by se jednat o cukrovku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by se náhodou mohlo jednat o cukrovku. Před pár dny se mi ráno, při přípravě snídaně, udělalo silně nevolno, jako by na zvracení a mdloby. Chtěla jsem si kousnout pečiva,ale ještě se mi přitížilo. Pak nevím proč, napadlo mě vzít si lžičku cukru a skoro hned se mi ulevilo a bylo vše zase v pořádku. Mám slinivku v hraniční velikosti, občas se mi udělá špatně i přes den, není to pravidelné ale několikrát týdně určitě.Občas se mi zdá že je mi cítit moč, piji víc jak 2l denně, močit chodím někdy častěji a poslední týden se mi zdá že mám večer trochu oteklé kotníky a v nohách mě jakoby pálí.Návštěvu lékaře bych asi neměla odkládat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, navštivte obvodního lékaře, udělá vám základní test na cukr v krvi (glykemie) a popř. vás doporučí na podrobnější testy na dabetologii. Pokud se dia vyloučí, měla byste dbát na vyvážený jídelníček, aby nedocházelo ke kolísání cukrů, tedy malé dávky jídel vícektrát denně a to pravidelně, bez vynechávání. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x