Mononukleosa

Od 10.5. mám mononukleózu. Měl jsem angínu a dost zduřelé lymfatické uzliny na krku. Bral jsem Klacid 500 a doktorka stanovila klid a jaterní dietu. Tu jsem dodržoval, jak to šlo. Taky jsem vegetarián. Teď už se cítím v pořádku. Brzy budu mít narozeniny a oslavu (za týden), chci se zeptat, zda-li je možné, a "bezpečné", pít alkohol. Mám na mysli dvě nebo tři piva. Ptal jsem se doktorky, ta říkala, že ještě ne. Nálezy v krvi se postupně prý snižují. Měl jsem zvýšené ALT a AST. Jsou to skoro tři měsíce. Mohlo by játra i takové množství (dvě, tři piva - žádný tvrdý alkohol), poznamenat?

Odpověď odborníka:

Alkoholu se opravdu nyní vyhýbejte-maximálně na připití.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: