Motání hlavy při a po zátěži s rychlým tlukotem srdce

Dobrý den, mám takový problém. Jsou to asi 4 měsíce, co jsem po ranní 12hodinové směně šel hrát jako každý pátek fotbal. Dva dny předtím jsem byl na masáži zad. Na fotbale se asi po 20minutach hraní dostavilo motání hlavy a cítil jsem ztuhlost, ne bolest, v oblasti krku, krční páteře a mezi lopatkami. Šel jsem si lehnout na lavičku, zvednul nohy s tím, že to odezní, ale nestalo se tak, naopak se to jeste zhoršovalo a asi po 30ti minutách se dostavil tlukot srdce v docela rychlé frekvenci. Cítil jsem se strašně slabý, ale nic mě nebolelo. S každým pohybem se mi hlava motala víc a víc. Nakonec mě odvezla záchranná služba na vyšetření do nemocnice. Provedli interní vyšetření, ekg atd, ale vše bylo v normálu, i tlak jsem měl dobrý, ale ten pocit motání hlavy nějak neustupoval. Zlepšilo se to, ale přetrvával ten pocit, možná i strach, že když se začnu hýbat, přijde to znovu. Poté jsem byl svým lékařem poslán na různá vyšetření. Krev, moč, rentgen hlavy, páteře, ale vše bylo bez nálezu. První tři dny jsem strávil v posteli, jelikož jak jsem vstal a začal se hýbat, dostavila se opět motolice. Doprovázela to stálá ztuhlost krku a zad. Jeden den jsem si vzal miolastan na uvolnění páteře a druhý den mi bylo fajn, tak jsem si ten den prášek nevzal a druhý den se opět dostavily motolice. Asi po pěti dnech to celé odeznělo. Měsíc na to jsem se jel projet na kole a jelikož jsem docelala aktivně sportoval, chtěl jsem si dát do těla. Po asi 20 kilometrech svižné jízdy bylo vše ok. Poté, co jsem slezl z kola, se asi po 5 min dostavily opět motolice a zrychlený tep, takže jsem si lehnul na zem, zvedl nohy a za chvíli to odeznělo. Šel jsem k doktorovi a nechal se poslat na zátěžový test na kolo. Ani tam nic nezjistili. Srdce pracovalo jak má. Poté jsem ještě navštěvoval chiropraktika, který mi odblokoval záda, ale i pak se ztuhlost vracela. Jak jsem psal, předtím jsem docela aktivně sportoval fitnes, thai box, fotbálek atd. Při delší pauze bez cvičení mi záda tuhla, na to jsem si zvykl, ale nikdy to nedoprovazely výše uvedené problémy. Mám i docela blok se vrhnout na sport znovu, protože myslím na to, jestli se to bude opakovat. Poprosil bych o radu, jestli jste se s něčím takovým setkal a po případě mi dopručil nějakého specialistu nebo vyšetření, po kterém bych věděl, co mám za problém. Díky, Frantisek

Odpověď odborníka:

Určitě bych doporučovala kompletní neurologické vyšetření vč. EEG (pokud jste na něm ještě nebyl). Vaše obtíže by teoreticky mohly být i psychogenního původu.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: