Motání hlavy, ztuhlost končetin, nevolnost spojené s pocity strachu a úzkosti

Dobrý den, již 8 měsíců trpím zvláštními zdravotními stavy, příznaky bych popsal jako motání hlavy, ztuhlost končetin a jejich ochlazení, nevolnost, pocit na zvracení, tlak v hlavě, bušení srdce a zvýšený TK. Tyto příznaky doprovází pocity strachu a úzkosti, absolutní nechuť ke všemu, jak jídlu tak veškerým činnostem. Dříve se tyto stavy dostavili jednou za pár týdnů a trvali hodinu - den, dva.. ale postupem času se to objevuje častěji a častěji. Byl jsem již na spoustě vyšetření, rtg plic a srdce - negativní, 2x krevní obraz - negativní, vyšetření krční páteře - negativní. Na kardiologii zjistili tzv. "syndrom bílého pláště", kdy dochází ke zvýšení tlaku v ordinaci a přítomnosti doktora. Při vyšetření na interní ambulanci také nic nezjištěno. 12. 10. jsem objednán na ultrazvuk srdce. Většina doktorů se shoduje v tom, že tyto potíže jsou psychického rázu.. Nemáte s tímto problémem nějaké zkušenosti, popř. co byste mi mohl(a) doporučit? Děkuji, s pozdravem Jan V.

Odpověď odborníka:

Je to více než pravděpodobné, že tyto obtíže budou psychického rázu. Může se jednat o tzv. panické ataky, které mohou imitovat nejrůznější somatické obtíže včetně infarktu či mozkové příhody. Pacienti trpící tímto syndromem často opakovaně volají záchrannou službu, protože mají pocit "na umření" - a skutečně jim tak je. Co nejdříve navštivte psychiatra, tyto obtíže se dají léčit. Pokud budete psychiatrickou léčbu odkládat, obtíže se pravděpodobně nadále budou zhoršovat.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: