Motanie a tlak v hlave,závrate

Dobrý deň.Mala by som dotaz ohladne toho čo sa mi deje.Som 4 mesiace po operácii bed.páteře L5 S1,všetko prebehlo bez komplikácii.Po 2 mesiacoch sme šli na kolo a kratšiu túru a hneď po tom sa mi začala hrozne motať hlava,bušiť srdce,slabosť,nevolnosť.Asi po hodine to odeznelo a stalo sa mi to znovu po 3 dňoch pri práci,hneď pri predklonu(kozmetička),odviezla ma rychlá,tam všetky krvné vyšetrenia ok,štítna žlaza ok,tlak vyžší(inak mám normálne 100/70)(asi stres).Bola som aj na očnom(mamka ma zelený a tata šedý zákal)to sa u mňa vylučilo,očné pozatie v norme a ešte ma čaka 25.8 vyšetrenie zrak.nervu.Mala som holtr,tam mi zastili mierne neprav.bušenie(dostala som vasokardin1/2 tab.ráno).Problémy neustupuju,pocitujem tlak v hlave,motá sa mi každý deň(niekedy viac,niekedy menej),ale strašne mi to komplikuje život,mám strach vobec niekam ísť(na to konto mi začala panické ataky a strach),nič sa mi nechce,len by som najradšej ležala a bola doma.Mám za sebou v priebehu pol roka 3 narkozy,2 z estetického hladiska a 1 zo zdravotného.Brala som velké množstvo liekov na tlmenie bolesti a mala som 2 krát velku alergicku reakciu na mezokain a indometacin(pri ktorých som mala rovnaké stavy ako mám teraz)21.8 som objednaná na Mag.rezonanciu krčnej páteře.Jedine vyšetrenie,ktoré ešte namám je ORL(po intubaci mám zaseknutu čelist a nemožem poriadne otvoriť usta a boli to už pol roka) fizyoterapeutka mi povedala,že mám stiahnuté nervy okolo ucha a krku a aj šíji a ramená.Občas mierne migrény po odchodu s práce.Prosím Vás teda o Váš názor,čo by mi mohlo sposobovať tieto stavy(bederní,krční,ušní alebo nervy???) už som fakt zúfala,mám dve malé deti a nemožem sa im skoro vobec venovať:((Ďakujem za odpoveď Zuzana

Odpověď odborníka:

Milá Zuzano, prodělala jste v krátké době mnoho zdravotních problémů.Po operaci páteře jste asi brzo začala zatěžovat- jízda na kole po 4 měsících asi byla nepřiměřená,z přetížení došlo k tetanický mu záchvatu a následovaly další panické ataky.Vaše potíže bych spíše hodnotila jako nestabilitu psychického stavu,zvažovala bych konzultaci s psychologem.V současné době jsou doporučovány antidepresiva jako podpůrná léčba,Vyšetření krční páteře je samozřejmě možné ,ale patologie z této oblasti všechny Vaše potǐže nevysvětluje.Přeji Vám hodně síly a rychlé uzdravení Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Čtyři tipy, jak zabránit rozvoji cukrovky 2. typu
Články: Čtyři tipy, jak zabránit rozvoji cukrovky 2. typu
Dědičné předpoklady ani věk...
Výplachy nosu při rýmě pomáhají malým i velkým
Články: Výplachy nosu při rýmě pomáhají malým i velkým
Rýma u batolete bývá...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Trápí vás abstinenční příznaky při odvykání? Víme, jak na ně
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x