Mozkova mrtvice

Dobry den,maminka ma od vcerejska velke bolesti ruky nemuze s ni hybat, obvykle jakoukoli bolest vydrzi proto mam obavy. asi pred dvema dny ji silne a dlouho bolela hlava (neboliva ji). jiz nekolik let trpi vysokym tlakem, bere na to leky ale moc nepomahaji.muze mit mozokou prihodu ci pred ni?Nechce jit do nemocnice.Bydlime v Brne,kam ji mame pripadne prevest na vysetreni?Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud má bolesti hlavy, k tomu třeba poruchy vnímání nebo nemůže mluvit (nebo nevidí tak dobře) a bolí ji ruka, měli byste zavolat rychlou sanitu. Jinak - pokud jsou její problémy nespecifické, patří na neurologii (někde je možné nechat ji vyšetřit na interně, potom by ji přeložili) - vyšetření neodkládejte, jen v časných stadiích se dá s mrtvicí něco dělat!!! Dovezte ji na internu - kamkoli, nepíšete o kterou ruku jde...(levá by zvyšovala podezžení na infarkt), ale na interně se o ni postarají, je nutné vyloučit i infakrt a mnoho dalších onemocnění, které se tak mohou projevovat!!!! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Psychiatrické vyšetření
Články: Psychiatrické vyšetření
Jako psychiatrické...
Játra kvalitní čaj ocení
Články: Játra kvalitní čaj ocení
Doporučení na různé čajové...
Srdeční infarkt u žen může vypadat úplně jinak než u mužů
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Články: Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Nejen bolest nohou, pocit...
Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
Články: Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
V tradiční jihoafrické...
Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
Články: Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
K léčbě alergické rýmy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: