Možnost otěhotnění

Vážený pane doktore, prosím o radu. Je mi 45 let, jsem rozvedená a mám stejně starého přítele, který nemá děti. Neberu žádnou antikoncenpci, vyzkoušela jsem několik hormonál.preparátů, ale vždy s nepříjemnými problémy. Před 15 léty jsem mimoděložně otěhotněla a byl mě odebrán jeden vejcovod. Rovněž jsem po 2 konizacích čípků, nález je negativní, posl. 7 let je vše v pořádku. Vzhledem k těmto operacím a věku - jak je velká pravděpodobnost otěhotnění ? Nechci již nic brát. A pak jen ze zvědavosti - pokud bych otěhotněla, je zde nějaká šance donosit zdravé dítě ? Zřejmě bych musela dlouhodobě ležet v nemocnici, jistě by se jednalo o rizik.těhotenství a co s čípkem, který není ? Jsem zdravá, aktiviní a cítím se na "dvacet". Ráda bych jen měla představu, pokud by došlo k otěhotnění, tak co by mě čekalo. Velice děkuji za odpověď !

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otěhotnění je možné i v tomto věku, také je možné donosit zdravé dítě. Pravděpodobnost otěhotnění není moc vysoká, ale nespoléhejte na to. Co se týče zdraví plodu, po možných anomáliích se intenzivně pátrá (pokud si to rodička přeje), aby bylo možno těhotenství včas ukončit (pokud si to rodička přeje). Těhotenství by bylo určitě rizikové, minimálně s klidovým režimem. Co se týče nutnosti hospitalizace, nelze říci - záleží na stavu čípku a na celkovém stavu těhotenství.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: