Mrsa masivni

Dobry den, me pritelkyni zjistili ze ma bakterii mrsa-masivni....je nejaka velka pravdepodobnost ze bych se od ni nakazila? udelal se mi bolak v nose,ktery me velmi boli,je to tvrda boulicka.ona od sveho doktora zjistila ze je to malo pravdepodobne ze bych se nakazila. a jaka jsou rizika pro ni?doktor ji rekl ze na to muze i umrit.dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Jde o infekci zvláště odolným kmenem zlatého stafylokoka, teoreticky se můžete nakazit vzdušnou cestou i vy, ale tato nákaza je riziková především pro oslabené jedince s narušenou imunitou.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: