Mrsa u novorozence

Dobrý den, má neteř narozená 24.8.2011 byla po 14-ti dnech od porodu hospit. se zduřením prsíčka. Nález se do druhého dne zhoršil /na UZ absces/. Po chir.zákroku a výsledku histologie jí byla zjištěna MRSA. Izolace ,odběry,stěry. Prsíčko se zhojilo dobře po podání ATB. Při propuštění Mrsa nalezena ještě v nose a puse. Doporučení na 3 dny Pronthoderm roztok a do nosánku. Pak u pediatra opakovat stěry. Zajímá mě, jestli je na celý život pozitivní na Mrsu a zda k nákaze došlo v porodnici. A jaké je omezení /jestli vůbec je/ pro budoucí výběr povolání/ zdravotnictví atd./. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k nákaze mohlo dojít jak v porodnici, tak při chirurgickém výkonu. Nákaza MRSA je velmi obtížně řešitelná, resp. léčitelná, obávám se, že pozitivita bude přetrvávat dlouhodobě. A pro zdravotníka je nákaza MRSA rovněž limitující.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: