Můstek

Dobrý den Chtěla bych se zeptat. Před pár lety jsem měla úraz při kterým jsem přišla o dva přední zuby, které mi byli vrácené zpět. Z estetického hlediska to nebylo pěkné a po dvou letech mi byli udělány korunky. Zubní lékařka mi zbrousila první 4 zuby a nasadila korunky, aby vznikl pěkný úsměv. Korunky mam už skoro 4 roky. Nyní má stomatoložka zjistila, že mi tělo 1. dva zuby (které po uraze byli zpět v operovány) mi tělo zuby rozložilo a "strávilo" a nyní korunky tedy logicky nemají na čem držet. Po dohodě se stomatoložkou jsme došli k řešení, že je třeba udělat můstek a to tak, že mi udělá můstek na 6 zubů. A chtěla bych se zeptat jestli to není zbytečné a zda je možné udělat můstek například na dva zuby kde vlastně zuby pod korunkou nejsou a nebo maximálně na 4 zuby (pod zubama vedle jedniček mam své zdravé zuby akorát zbroušené). jelikož mi přijde zbytečné přijít o naprosto zdravé špičáky a celkově zákrok je o ty dva zuby zbytečně dražší. Mockrát děkuji za odpověď S pozdravem Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Osobně bych můstek nerozšiřoval na špičáky. Z estetického hlediska a také s ohledem na dlouhodobou prognózu je nejlepší volnou náhrada řezáků pomocí dentálních implantátů. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: