Mykóza

Dobrý den, již před pár měsíci jsem dostal od partnerky mykózu, léčil jsem ji mastí Canesten, po více jak měsíci se mi vrátila, opět jsem použil mast Canesten, nyní, po dalších 3 měsících mám pocit že to není úplně v pořádku (občas v intimních partiích divné pocity,pocity horka, lehké svědění) jiné projevy se už neobjevují, mám pocit že to asi není zcela úplně vyléčené, má cenu i nyní chodit k lékaři, když ty hlavní příznaky se již neobjevují?. Chtěl bych se toho úplně zbavit abych případně nebyl přenašeč. Existují nějaká antibiotika na lékařský předpis, která 100% zabírají ?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Je možné provést stěr z kůže a pokud by se kvasinka prokázala, existují i léky k celkovému užívání, které 100% zaberou. Ale spíše se domnívám, že ve vašem případě již o vyloženou infekci nejde. navíc v případě nechráněného styku s jakoukoli partnerkou budete mít vždy riziko nové infekce, protože kvasinkové poševní infekce, zvláště u žen užívajících hormonální antikoncepci, jsou velice časté.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: