Mykoza u ženy

Dobrý den,je možné aby žena dostala mykozu jinak než pohlavním stykem?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, nezapomínejme že se pochva osídlí různými mikroorganizmy osídlí již krátce po narození, a kvasinka je norm. součástí poševní mikroflory... na uzdě jí drží lactobacil, který drží rovnováhu i ostatních mikroorganismů, a samozřejmě kyselé poševní prostředí. čili pokud se objeví mykosa, tak kompenzační mechanismy selhaly. uplně stačí se vykoupat ve vaně (pochva se vypláchne neinfekční vodou , která má neutrální pH 6), lactobacil nestíhá a kvasinka se pomnoží a mykóza s výtokem, pálením je na světě...:-) Většina dostupných medikací ne uplně kvasinku vyhubí, to se podaří v cca 30% případů, ale zcela jistě zmírní klinické obtíže a pokud se dodržují základy norm hygieny tak kvasinka obtíže opravdu nedělá

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: