Mžitky, zmatenost, nemožnost soustředění, brnění nohy

Dobrý den vážený pane doktore, píšu jelikož už jsem hodně zaufalý a doopravdy si vůbec nevím rady a nevím co mám dělat. Především mě nejvíce vadí, že nedokážu říci, co způsobuje moje problémy. Svůj zdravotní stav bych rád popsal od začátku. Operován jsem nikdy nebyl, úraz jsem taky neprodělal a nebyl jsem nikdy s ničím léčen. Jediný problém co pociťuji jsou kvasinky, které se projevují občasnou vyrážkou na žaludu a tento problém trvá cca. 3 roky. Pracuji v kanceláři, snažím se sportovat (kolo, kolečkové brusle, běh atd.). Nekouřím a myslím že žiju poměrně zdravě. Měřím cca. 194cm a vážím 109kg. Od 15 let jsem trpěl bolestí bederní páteře. Na základě toho jsem tehdy navštívil ortopeda, který na základě rentgenu diagnostikoval skoliózu páteře. Prošel jsem nějaké rehabilitace, poměrně dost jsem cvičil, bolesti docela ustaly ale stejně se v nějakém intervalu vraceli. Okolo 18 roku jsem si při plávání zablokoval krční páteř, která mě docela bolela rok ale od té doby to není tak úplně ono. Před rokem a půl asi začali mé problémy. Z ničeho nic se mi udělalo černo před očima, kdy jsem nic přečíst a viděl jsem dost špatně. Tento stav trval asi tak hodinu a pak odezněl, jen mě boleli oči a trochu ve spánkách. Po 2 měsících se mi tento stav opakoval a pak asi ještě jednou nebo dvakrát. Druhý den po odeznění bylo ale všechno v pořádku. Nyní se dostávám k hlavnímu problému a nynějšímu stavu. Asi tak před třemi měsíci se mi udělalo trvalejší né tak intenzivní tmavo před očima, které nepřestávalo a trvalo plus mínus měsíc. Navíc jsem si všimnul, že jsem přecitlivělý na světlo (např. když proti mně jede auto s rozsvícenými světly, tak mi to dělá problém, nejsem schopný koukat tímto směrem) a taky jsem si všimnul, že jsem takový zmatený a nemůžu se v práci plně soustředit. Pořád až do teď mě ze spodu občas brní levá noha. Navštívil jsem tedy neurologa, který nechal udělat magnetickou rezonanci mozku a krční páteře plus kompletní oční vyšetření. Výsledek je vše v pořádku. Byla předepsána rehabilitace, při které jsem velké rozdíli nepocítil. Nyní nemám ani tak tmavo před očima, ale mám už asi měsíc každý den mžitky před očima, projevuje se to jakoby tmavé tečky a takové vlásečnice nebo nevim jak to nazvat, při pohybu oka se pohybují a docela velkou neschopností se plně soustředit, což mi dělá velké problémy jak při práci, tak i v soukroměm životě a už nevim co dělat k zlepšení mého stavu. U obvodního lékaře jsem podstoupil ještě klasické vyšetření krve, cukr atd. v pořádku, moč také v pořádku. Chtěl jsem Vás tedy velmi poprosit o radu, co by mohlo mé problémy způsobovat a jaké vyšetření byste mi doporučil podstoupit, případně koho navštívit. Také mám obavy, zda by mé problémy nemohly způsobovat chlamídie, jelikož jsem se v diskuzích dočetl co způsobůjí a připadá mi, že trpím velice podobnými stavy. Tak jsem se chtěl zeptat na Váš názor. Ještě jednou předem velice děkuji.

Odpověď odborníka:

Vaše vysoká postava a skoliosa jistě se zúčastňuje na vašich těžkostech s pateří. V tom směru vyšetření i ortopeda by bylo na místě s následnou léčbou jak u něj tak na rehabilitaci. Na místě je provedení io kompletního laboratorního vyšetření. Přetrvávání vašich potíží se projevuje nepochybně i na vašem psychickém stavu, takže porada s psycholgem by byla na místě Jinak určitě není důvod k žádnému zoufalství, vaše potíže jsou takového rázu, že se vyšetřením a cílenou terapií jistě dají ¨vyřešit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: