N.ulnaris v oblasti lokte

Dobrý den pane doktore mám více nemocí jako Ulcerózní kolitidu v období klidu, sníženou funkci štítné žlázy a úzkostnou depresivní poruchu, už rok mám v Autoimunitě pozitivní ANNA ostatní negativní a teď po kontrolním testu je to stále stejné. Na neurologii mi byl zjištěn n. ulnaris v oblasti lokte na levé ruce, jsem pravačka a teď to zlobí i na pravé, nejvíce v noci a před spaním, v září mám jít na kontrolní EMG, taky dle doktorky mám něco s krční páteří, opsala bych zde co mi doktorka napsala do zprávy v závěru: chron VAS šijní, CC sy při statodyn a degen. změnách páteře. Léze n. ulnaris v oblasti lokte vlevo. Toto doktorka napsala při kontrole, ani nevím co to znamená tak jestli mi to můžete vysvětlit a chci se zeptat patří tyto obtíže k nemoci jako Revmatoidní artritida?? Teď čekám i na výsledky nadledvinek, ale jinak mám už rok potíže se zvýšenou teplotou jen večer, před rokem to trvalo 3 měsíce, teď to zlobí zas, týden to trvá pak je pár dnu klid, mám i jiné potíže jako nadměrné pocení cca 4 měsíce, hrozná únava, závratě bolest hlavy. Momentálně nepracuju a ruce nějak nenamáhám ani prací ani na PC. Díky moc za odpovědi a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Bolest v oblasti hotních končetin, které se projevují i bolestmi v prstech a ve vašem případě v oblasti funkce loketního nervu, n. ulnaris , mají více příčin. Za prvě myslíme na poruchy v oblasti krční pateře, spondyartritidy, kde je souvislost s revmatoidní artritidou, pokud se testy prokáže nebo degenerativní změny v oblasti meziobratlových kloubů. Pokud tomu tak není pomýšlí se na úžinový syndrom, tedy možnost útlaku loketního nervu v loketním kanálku. Dosti často jsou i obě příčiny současně. Lokalizaci, zjištění, kde k poruše dochází, by mělo provést právě vyšetření EMG. Každopádně by bylo na místě, abyste absolvovala léčebnou kůru na rehailitaci, pohybová léčba, fyzikální terapie. Dále dle vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Odpoved se mi nelibi | Od: Nn | 26.8.2014 16:59
Pan doktor nevysvetluje, poceni, unavu, zavrate.
Lekar nejsem, ale po svych zkusenostech bych
otestoval boreliozu (ve tretim stadiu), ta dokaze
zpusobit uplne vse, na co si ctenarka stezuje.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: