Nafouklé břicho

Dobrý den, tak 2 - 3 týdny na sobě pozoruji zvětšení břicha. Jsem celkově štíhlá, ale pravda je, že se v jídle nějak neomezuji a jím, na co mám chuť, ale když to srovnám, tak jím pořád stejné porce. Ale jedná se o poměrně pestrou stravu. Momentálně studuji a mám sedavé zaměstnání, takže pohyb spíše zanedbávám. Bříško mám ráno většinou menší (ale i tak podstatně větší než dříve), ale přes den se "nafoukne", že vypadám jako těhotná. Možná za to může i moje klenutá páteř do S díky skolioze. Na dotek je poměrně tvrdé, ale jinak nebolí. Stolici mívám spíše pravidelnou. Ale už dlouhodobě trpím na občasné slabší větry. Před měsícem jsem změnila hormonální antikoncepci. Proto uvažuji, jestli by to nemohlo být tím. Že bych zadržovala vodu. Občas mívám po ránu lehce nateklejší prsty, že se mi prstýnek nenadává snadno jako jindy. Menstruaci jsem měla normálně minulý týden. Je pravda, že celý předchozí měsíc jsem díky nové HA špinila a teď mě bolí jen jedno prso (na sonografii prsu jsem byla před půl rokem a vše bylo v pořádku) , proto to připisuji hormonální nerovnováze. Gynekologické vyšetření absolvované cca před třemi měsíci a vše v pořádku. Dá se nějak doma zjistit, čím to je a případně se tomu vyvarovat a vrátit břicho do původního stavu? Případně koho navštívit? Moc Vám děkuji, případné detaily, kdyžtak doplním

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Kristýno, v domácích podmínkách se přesná příčina Vašich obtíží spolehlivě potvrdit nedá. Velmi pravděpodobný je vliv hormonální antikoncepce na zadržování vody a tvorbu otoků v těle, ale bez klinického a laboratorního vyšetření není možné podat definitivní odpověď. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: