Nafouknutý nadbřišek po konzumaci jakéhokoliv jídla

Dobrý den, před skoro 2 měsíci jsem měla potíže že mě pichalo ze spod žeber. Tehdy jsem nemohla ani pořádně dýchat a tak jsem navštívila plicního lékaře. Ten mi našel v těle zánět, RTG plic čistý, tak mě léčeli antibiotiky azythromycin, po kterých mi bývalo hrozně špatně, měla jsem strašné křeče a nastal průjem, který trval více jak měsíc. Průjem odezněl, ale problémy s bolestí v celém nadbřišku neustávaly. Většinou byla bolest na pravé straně, ale občas se roztáhla pod celá žebra. Nyní je bolest skoro pryč, ale zůstalo mi to, že jakmile cokoliv sním, nehledě na velikost toho daného jídla, tak se mi strašně nafoukne celý nadbřišek, je docela tvrdý a větší než zbytek břicha i prsa, mám strach jestli je nejedná o něco závěžnějšího, proto píši první zde, abych věděla, jestli to není nějaká banalita. Praktický lékař mi žaludek léčil Nolpazou. Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, azythromycin může způsobit bolest břicha a průjem, ale pouze na přechodnou dobu. Maximálně několik dní po dobrání ATB. Doporučovala bych odebrat krev a vyšetřit krevní obraz, jaterní testy a slinivku břišní, ev. ultrazvuk břicha. Zkuste poprosit praktického lékaře zda Vás může vyšetřit pro tyto obtíže. Návštěvu lékaře neodkládejte.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: